RİZE / MERKEZ - İstiklal İlkokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını öğrencilerimizin ve velilerimizin katılımıyla kutladık. Birbirinden güzel gösteri ve çalışmalarla sahnede yer alan öğrencilerimiz şiirlerle, gösterilerle ve şarkılarla eğlenerek kendi bayramlarının tadını çıkardı.

Emeklerinden dolayı öğretmenlerimize ve öğrencilerimize, katılımlarından dolayı da velilerimize teşekkür ediyoruz.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde, İstiklal İlkokulu 4. Sınıf öğrencimiz Zeynep VARLI, beraberindeki İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf TÜFEKÇİ, Okul Müdürü Alpaslan KUVEL ve sınıf öğretmeni Behiye BİBER ile  birlikte Rize Valisi İhsan Selim BAYDAŞ’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasında Vali BAYDAŞ, makamını temsili olarak Zeynep VARLI’ya bıraktı. Vali BAYDAŞ’ın gelecek planlarını sorduğu temsili Vali VARLI, öğretmen olmak istediğini belirtti. Sayın Valimiz İhsan Selim BAYDAŞ ‘a bizleri makamında ağırladığı için teşekkür ediyoruz.

Nis

İkinci ve dördüncü sınıf öğrencilerimiz öğretmenleri rehberliğinde Rİze İl Halk Kütüphanesi'ne gezi etkinliği gerçekleştirdi.

Nis

Okulumuz ana sınıf öğrencilerimiz Rize merkez Taşçıoğlu camiini ziyaret etti.

Nis

Üçüncü sınıf öğrencilerimiz öğretmenleri rehberliğinde RTÜ Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'ne gezi etkinliği gerçekleştirdi.

Mrt

Rize Valiliği ile Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen ilkokul öğrencilerine yönelik  Minik Kalpler Okul Kulüp projesi

Mrt

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. Yıldönümünü okulumuzda düzenlenen programla kutladık. Şiir, koro, tiyatro gösterisi gibi birbirinden farklı etkinliklerle Çanakkale ruhunu bizlere yaşatan öğrencilerimize ve öğretmenlerimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Mrt

İstiklâl Marşı'nın Kabul Edildiği Günü ve  Mehmet Âkif ERSOY'u Anma Günü etkinliklerimizi gerçekleştirdik. Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan törenimiz, günün önemini belirten konuşma, şiir ve gösterilerle devam etti. Düzenlemiş olduğumuz, milletimizin bağımsızlık istek ve azmini dile getiren İstiklal Marşımızı ezbere okuma yarışmasının neticesi de programda açıklandı. Dereceye giren ilk üç öğrencimize tören sonunda okul müdürümüz Alpaslan KUVEL tarafından madalyaları takdim edildi ve katılım sağlayan tüm öğrencilerimize de katılım belgesi verildi.

Programda emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. İstiklal Marşı yarışmasına katılarak çaba gösteren tüm öğrencilerimizi de tebrik ediyoruz.

Ayrıca İstiklâl Marşı'nın Kabul Edildiği Günü ve  Mehmet Âkif ERSOY'u Anma Günü etkinlikleri kapsamında, il genelinde tüm ilkokul öğrencileri arasında düzenlenen resim yarışmasında dereceye girmeyi başararak üçüncü olan 3/D sınıfı öğrencimiz G.D.’ü de tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında; 06/03/2024 tarihinde saat 13:30' da okulumuzda deprem tahliye tatbikatı yapıldı.610 öğrenci ve 40 personelin katılımıyla düzenlenen tatbikatta, deprem ve yangın gibi acil durumlarda karşısında nasıl hareket edileceği uygulamalı olarak öğrenildi.

Tatbikat öncesinde tüm sınıflarda, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün hazırlamış olduğu videolar izlenildi.Videolar, deprem ve yangın anında yapılması gerekenler konusunda öğrencilere detaylı bilgiler verdi.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında şubat ayında öğrencilerimizle yaptığımız etkinlikler;

Anasınıfımızlarımızda; yöresel yiyecekler,yöresel oyunlar ve yöresel değerlerimizden yola çıkarak kültürel değerlerimizi yaşatma etkinlikleri düzenledik.

İlkokul öğrencilerimizle; Deyimler ve Atasözlerinin önce resimlerini çizerek öğrendik. Sonrada "Birlikten kuvvet doğar", "Bugünün işini yarına bırakma" gibi  atasözlerini drama etinliğiyle canlandırdık.

Mrt

Rize Valiliği ve Rize Belediye Başkanlığının koordinesinde ilimizde düzenlenen "Rize Kitap Fuarı"na üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerimizle birlikte katılım sağladık.

Mrt

Okulumuz 2-D ,3-D ve 1-C Sınıfı öğrencileri sınıf öğretmenleri Filiz Gedik Ersoy, Dürdane Özmen ve Esranur Aydemir rehberliğinde müziğin bilim ve stem ile birleştiği projeye başladı. Projede amaç öğrencinin yaratıcılığını ve hayal gücünü geliştirirken sürekli öğrenme ve gelişme becerilerini güçlendirip onları teknoloji bilim ve matematik ile daha yakından tanıştırmak.Proje; İtalya, Romanya, Yunanistan, Hırvatistan, İspanya, Moldova, Slovakya ve Türkiye’den ortaklarla yürütülecektir.

Şbt

Anasınıfı öğrencilerimiz; öğretmenleri rehberliğinde, "Acil durumlarda yardım isteyeceği kurum ve kuruluşları bilir" kazanımı doğrultusunda Rize Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne gezi etkinliği gerçekleştirdi.

Şbt

Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf TÜFEKÇİ okulumuzu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerimizle bir araya geldi.Milli Eğitim Müdürümüze Şube Müdürü Eyip SOLMAZ da eşlik etti. Okulumuz öğretmenleriyle öğretmenler odasında buluşanYusuf TÜFEKÇİ, kendileriyle keyifli bir sohpet gerçekleştirdi. Ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz.

Şbt

Okulumuz 1/C sınıfı öğrencileri; öğretmenleri Esranur AYDEMİR rehberliğinde ve 3/D sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Dürdane ÖZMEN rehberliğinde e-twinning projesi yürütüyor. Proje; Türkiye, İtalya, Yunanistan, Kuzey Makedonya ülkelerinden olmak üzere toplam 9 öğretmen işbirliğinde yürütülmektedir. Proje; ekim ayında başlayıp mayıs ayında sona erecektir.

Projenin hedefi; çocukların  kişisel deneyimlerinden başlayıp onu dünyaya yayarak müzik dilini tanımasını ve müzik diline değer vermesini amaçlamaktır. Ayrıca duyusal, duygusal, kültürel ve sosyal okuryazarlık için öğrencilere müzikal mesajı yorumlaması için rehberlik edilir.